Kunst uit de Klas in SuyderSee

15 mei 2020

Van 2 t/m 23 juni wapperen 36 bonte banieren in stadscentrum SuyderSee. Ze zijn ontworpen door kinderen van basisscholen en kinderopvangcentra in gemeente Dronten. Iedereen kan de vlaggen op het Havenplein, Kop van het Ruim en Meerpaalplein komen bekijken en een stem uitbrengen op het mooiste ontwerp. Zowel de scholen als de stemmers kunnen hiermee mooie prijzen winnen.

Kunst uit de klas is een initiatief van de winkeliers in stadscentrum SuyderSee. Met dit kleurrijke project betrekken ze de inwoners bij het stadscentrum. En wat is er leuker dan de vlaggen zien wapperen van je eigen kind of van klasgenoten en buurkinderen. De scholen die mee hebben gedaan kunnen bovendien prijzen tot wel € 500 verdienen als ‘hun’ vlag de meeste stemmen krijgt. Iedereen kan van 2 t/m 23 juni stemmen via www.suydersee.com of Facebook @suyderseedronten. Alle stemmers maken kans op een shoptegoed van € 25,-.

Stem op ‘de mooiste lentedag’!

Het thema van de actie is ‘Een mooie lentedag’. Kinderen hebben dit vertaald naar ontwerpen met fladderende vlinders, bonte bloemen, stralende zonnetjes en blauwe luchten. De deelnemende onderwijsorganisaties hebben uit hun eigen tekeningen zelf de drie mooiste, leukste of meest bijzondere exemplaren geselecteerd. Deze 36 vlagtekeningen zijn groot afgedrukt op verticale banieren.

De deelnemende scholen zijn De Zevensprong, Openbare Basisschool Aquamarijn, Jenaplanschool De Klimboom, KBS De toekomst, P.C.B. Het Kompas, SBO De Driemaster, Christiaan Huygens, KBS De Golfslag, BSO Binkie, BSO Blinkers, BSO Goofy’s en BSO OlympiX.