Mirella blijft een sieraad voor Dronten

13 januari 2023

Afgelopen najaar zag het er lang naar uit dat Mirella sierraden en horloges in de overdekte Redepassage in stadscentrum SuyderSee na 20 jaar de deuren zou sluiten. Een mooi glas wijn en een goed gesprek tussen eigenaar Ruud Lankamp en leverancier Niko Fragkos, gaven het verhaal tijdens de afscheidsreceptie een verrassende wending. Ze hadden het over Dronten, over de 20 jaar een waarin Mirella uitgroeide tot een begrip in stadscentrum SuyderSee in Dronten én over de sluiting van de winkel. 

Tóch doorgaan

Het gesprek bleek een zaadje van een doorstart van de knusse maar moderne boetiek. En het zaadje kiemde snel waardoor Mirella voor Dronten behouden bleef. Want Niko en zijn echtgenote Lana hadden na het glas wijn weinig tijd nodig om ‘ja’ te zeggen tegen een overname van de zaak. “Mirella is een begrip, Dronten is een dorp van gemoedelijkheid, het centrum is opgeruimd, schoon én toegankelijk. En de inwoners zijn vriendelijk. Hier willen wij wel ondernemen”, dachten Lana en Niko. 

Bekende branche

Als leverancier van sieraden en horloges is Niko bekend met de merken en het assortiment van Mirella dat vooralsnog intact blijft. “Want wat goed is, is goed”, vindt Niko. Daarom ook is hij blij dat de vaste gezichten in de winkel blijven. “De mensen in Dronten kennen Mirella, kennen onze medewerkers en weten waarmee we ze kunnen helpen. Dat hoef ik nu niet te veranderen.” 

Klantwensen verschuiven

Mirella sieraden en horloges richt zich met merken als Rebel & Rose, Berings en Melano vooral op het midden- en middelhoge segment van de markt. Het horloge als ‘tijdsmeting’ heeft volgens Niko best wel concurrentie van smartphones en smartwatches. “Maar als sieraad kan het de concurrentie zeker aan.” Daarnaast signaleert hij een toenemende belangstelling voor goud. “Het is waardevast, is degelijk en overleeft alles.” Nieuw in het assortiment van Mirella zijn de trouwringen van het wereldberoemde Duitse merk Rauschmayer. “Ik verwacht dat jonge stellen – na de onzekerheid in de corona-periode – een inhaalslag gaan maken en vaker gaan trouwen. Met Rauschmayer spelen we daar graag op in.”