NextDoor Kidswear: nieuwe eigenaar, vertrouwd gezicht

22 juni 2021

‘Lieve trouwe klanten…’ Nee, gelukkig sluit Dorien Hamelink haar zaak NextDoor Kidswear niet; de kindermodespeciaalzaak aan de Redepassage komt alleen in andere handen. En dat is ook een goede bekende: Manon Gortzak, al twee jaar de rechterhand van Dorien.

Toch was het even schrikken voor verschillende klanten, die het Facebookbericht begin juni lazen. “Want zoveel keuze in kinderkleding is er in Dronten nu ook niet”, vindt Dorien. “Maar gelukkig hebben we nu alleen maar ‘leegverkoop’, geen ‘opheffingsverkoop’. En dat loopt lekker door. De reden om te kopen? ‘Korting natuurlijk, van wel 30 tot 50%.” Het idee daarachter is dat Manon straks kan beginnen met een zo nieuw mogelijk assortiment in kinderkleding, babykleertjes, ondergoed, pyjama’s en accessoires, zoals armbandjes en scrunchies.

Dezelfde ideeën, nieuwe aankleding

Na bijna acht jaar in deze zaak vond Dorien het welletjes. “Er komt best veel bij kijken; ook de administratie moet bijvoorbeeld ’s avonds nog eens gebeuren. En Manon wilde het graag overnemen. Dat vertrouw ik helemaal, ook omdat ze veel ervaring heeft in de kinderkledinghandel; die contacten neemt ze mee. En het fijne is dat we dezelfde ideeën hebben. Het is ook niet zo dat ik stop; ik blijf meewerken in de winkel. Dat vind ik niet alleen leuk, ook zie ik het als gebaar naar onze klanten, die ons ook tijdens de coronaperiode hebben gesteund.”

Leuke merken, ook voor tieners

Want plannen zijn er genoeg: zo krijgt de winkel eind juli – ‘Dat mocht na acht jaar ook wel eens’ – een opknapbeurt. En komen er nieuwe merken in de schappen en aan de hangers, zoals Levi’s, Guess en Molo. Overigens blijven de meeste vertrouwde merken gewoon bestaan, benadrukt Dorien. “En we willen meer aanbod voor tieners in de winkel, omdat die doelgroep niet veel keuze in SuyderSee heeft. Wat dat betreft mag er best wat meer aanbod voor die leeftijd komen. Dat zou goed zijn voor de aantrekkingskracht van SuyderSee.”

Trouwens, de naam blijft gewoon NextDoor, een hint naar de eerste letters van Doriens voornaam. “Waarom zou je iets dat bekend is veranderen, vindt Manon. Daar ben ik het helemaal mee eens.”