NextDoor Kidswear, voor kleurrijke kinderen die durven

27 september 2019

Flaired pants, panterprint jasjes, stoere Hound-shirts, ruitjesmotieven en corduroy jassen en rokjes zijn dit najaar helemaal in, weet eigenaresse Dorien Hamelink. Samen met haar collega Renske staat ze vandaag in de winkel. Bij drukte zijn invalkracht Manon en Doriens zoon Daan stand by. “Na jaren ervaring in een andere kindermodezaak vond Dorien het tijd voor een eigen zaak. NextDoor is een hint naar de eerste letters van haar voornaam.

Babykleding, ‘born’ in Dronten

Binnen de leeftijdsgroep jaar zit veel variatie. “Neem onze babykleertjes achterin; die zijn van het merk BESS (burp, eat, shit, sleep) en worden geleverd door het Dronter bedrijf Brand2Love. Leuke lokale kleding, dus dat wilden we hebben”, aldus Dorien. Daarnaast zijn er ondergoed, pyjama’s en allerlei accessoires te vinden, zoals armbandjes en scrunchies voor alle leeftijden.

De stoere smaak van jongens

Over mode gesproken: jongens gaan vaak voor de skinny jeans of ‘damaged’ spijkerbroek met ‘gaten’, ziet Renske. “Hoewel we ook trendy ruitbroeken verkopen. En van die cleane Hound-truien – dus zonder print – zijn nu in bij de oudere jongens. Soms moet je iemand even uit z’n comfortzone halen met een leuke kleur. Je ziet dat jongeren veel kijken naar klasgenoten en YouTube-bloggers. Maar ook onze paspoppen in de winkel werken goed als voorbeeld, net zoals Facebook en Instagram: soms staat iets een dag online en dan is het al uitverkocht.”

Vloggers en kleurrijke meiden

Meiden daarentegen dragen vaak kleur, weet Dorien, en daarbij kijken zij ook graag naar influencers, zoals Sterre en Emma Keuven. “Zo’n merk als Frankie & Liberty hebben wij hier ook en dat is dus populair. Daarnaast zijn de wijduitlopende flaired pants, maar ook kleurrijke rokjes en jurkjes heel populair. We kijken bij onze inkoop ook altijd naar onderscheid in kleur en een tikkeltje apart; daarvoor ga je immers naar een speciaalzaak.”

Ook voor tieners volop keuze

Klanten komen uit de wijde regio, vertelt Dorien: “We zijn een van de weinige kindermodespeciaalzaken. En we zitten hier op een mooie plek tussen winkeliers die elkaar aanvullen.” “Het leuke is dat je een band opbouwt met ouders en hun kinderen”, vindt Renske. “Regelmatig komen er kinderen langs om hun kleding te showen. Eigenlijk is het jammer dat veel vaste klanten weer vertrekken, als hun kinderen ouder worden. Maar ook voor veel tieners tot een jaar of veertien past onze kleding vaak nog prima.”

NextDoor Kidswear,
Redepassage 17 Dronten

Meer weten over NextDoor Kidswear?