Op reis of naar school met Hafkamp

13 juni 2022

‘Ik ga op reis en neem mee…’ Dat begint natuurlijk met een mooie reistas of stevige koffer. Waar kun je die beter vinden dan bij Hafkamp Tassen & Koffers aan De Redepassage in stadscentrum SuyderSee. Trouwens, als je er toch bent, een pasfoto voor je reisdocument maken ze ook.

“Drontenaren aan een mooie tas helpen”, dat is eigenlijk de missie van Jos Hafkamp. En met het oog op de zomervakantie en het komende schooljaar weten veel klanten de weg naar zijn winkel weer te maken. “Vorig jaar heb ik zo’n 30 koffers verkocht, maar dit jaar verwacht ik minstens het tienvoudige. Mensen willen weer op reis, en voor een bus- of vliegreis is een koffer dan het meest geschikte middel: het is natuurlijk veel steviger dan een tas.”

Koffers – roll over, lay down

De naar leer geurende winkel staat dan ook vol met reistassen en koffersets, van beautycases tot rolkoffers. Wat ze volgens Hafkamp gemeen hebben: ze worden steeds lichter qua gewicht. “Mensen willen een koffer zien en voelen, dan kan hier. We bieden kwaliteit en weten wat we verkopen. Elke koffer bij ons heeft bijvoorbeeld dubbele wielensets, omdat die sterker zijn. Maar denk ook eens aan een zo glad mogelijke afwerking, zodat er minder kapot kan gaan. Innovaties? Zie je die usb-poort? Daarmee kun je heel slim je laptop in je tas of koffer mee opladen, zonder ‘m eruit te halen.”

Schooltassen – alles voor de laptop

En hoewel het nieuwe schooljaar nog lang niet daar is, heeft het zes personen sterke team van Hafkamp de eerste schooltassen al weer verkocht. “Kinderen uit groep 8 willen zo snel mogelijk de nieuwe tas in huis hebben. Met hun ouders komen ze dan langs; wat telt is vooral de vraag of de laptop er goed en beschermd in past.” Met name de Eastpak is populair onder de jeugd, het liefst in blauwe, grijze en zwarte tinten.” Trouwens, de retro schooltas van de vorige eeuw heeft Hafkamp ook staan, dan als chique Chesterfield, die meer populair is onder volwassenen.

Service – schoenmaker, blijf bij je leest

Natuurlijk is dé lederwarenzaak van Dronten – en wijde omgeving – niet compleet zonder leren portemonnees, jassen, tassen en riemen. En vergeet de sloffen van echt leer en schapenwol niet: “Daarin krijg je nooit meer koude voeten.” Jos Hafkamp, in ambachtelijk lederen werkschort gestoken, sluit af met het echte voordeel van de zaak: “Wij weten ook nog hoe we een kofferwiel kunnen vervangen, een broekriem of tassenhengsel netjes inkorten, of een schoen repareren. In deze tijden van schaarste en duurzaamheid kun je daar als klant echt je voordeel wel mee doen.”