Optiek Ruim Zicht is zuinig op jouw ogen

25 september 2018

“Brilmode is fashion, soms een sieraad. Dat zal je ook zien tijdens het Fashion Event op 6 oktober. Maar we kijken ook dieper om echt te zien wat wenselijk is. Daar een goed advies in geven doen we met liefde”, aldus Roland de Rijke van Optiek Ruim Zicht in Stadscentrum SuyderSee. Trouwens, al vanaf de jaren ’80 de eerste optiekzaak in Dronten.

Intake van een uur

Een (zonne)bril of lenzen uitzoeken doe je niet tussendoor. Dat vinden de zes medewerkers van Optiek Ruim Zicht, op basis van ervaring en opleiding. Niet voor niets trekt het team van Roland en Karin de Rijke – eigenaar sinds 2000 – een uur uit voor een intake. “Klanten staan vaak versteld. We meten niet alleen je oogsterkte, ook doen we een oogdrukmeting en netvliescontrole. En eventueel komt de medewerker bij je thuis.

Half Nederland draagt een bril

“We kunnen als zelfstandige optiekzaak zelf bijzondere collecties in te kopen snel inspelen op trends”, ervaart Roland de Rijke. “En daarnaast hebben wij ons met een eigen optometrist en foto- en meetapparatuur gespecialiseerd in de medische kant van het oog. Half Nederland heeft oogproblemen. Met een meting zie je niet alle afwijkingen; met een netvliescontrole wel. Daar kunnen we de bril op aanpassen, of soms blijkt zelfs dat er een oogziekte achter zit, zoals staar of glaucoom. In dat geval verwijzen we je door naar een oogarts.”

Wat zijn de trends?

“De leuke kant van het optiekvak is de klant helpen bij de zoektocht naar een oplossing voor zijn of haar ogen”, vertelt opticien Jochem. “Na de metingen kijken we naar wat de klant wil. Er is zoveel keuze in merken, prijsklasses, materialen, kleuren, vormen en groottes, van stoer of hip tot classy of chic.” Ook voor kinderbrillen is er veel te zien in allerlei leuke en stoere monturen. De trends? “Dunne, strakke, metalen monturen met grote glazen zijn in. En de dubbele neusbrug en ronde glazen komen weer terug, soms ook zonder montuur.”

Vijf brillen op zicht

Op ambachtelijke wijze slijpen de opticiens van Ruim Zicht de glazen met de juiste sterkte op maat en plaatsen ze in het gekozen montuur dat we op het gezicht afstellen. In veel gevallen biedt ze een één-uur-service. “En als je als klant twijfelt over je keuze, dan mag je op zicht gerust een vijftal favorieten meenemen naar huis”, vertelt Jochem. “Anderen moeten er toch naar kijken en dat geeft jou de zekerheid dat je de juiste bril kiest.”

Optiek Ruim Zicht
Het Ruim 37
www.optiekruimzicht.nl