Pluk het voorjaar bij Bloeiend Dronten

19 maart 2020

Wat geurt en kleurt het lekker aan De Reling, sinds bloemisterij Bloeiend Dronten er 20 februari haar intrek nam. Eigenaresse Jessica Broek is maar wat blij met de nieuwe stek: “Het leuke is dat ook veel nieuwe klanten me hier nu hebben gevonden.”

 Vanmorgen om 7.00 uur was ze met haar collega Hendrika al actief met de net geleverde bloemen en planten, en dat heeft Jessica er graag voor over. “Sinds we verhuisd zijn van De Rede – waar we zeven jaar gezeten hebben – naar deze nieuwe locatie, is het aantal klanten verdubbeld. Ik geniet ervan; volgens vaste klanten straal ik dat ook uit”, lacht de geboren en getogen Drontense in haar ruime en lichte winkel tussen de vele bloemen, planten en decoratieve woonaccessoires.

Een mooie bos bloemen op tafel 

Haar liefde voor groen begon al jong, op de basisschool: “Ik was altijd al bezig met plantjes; vooral de creativiteit die je in alle natuurlijke materialen kwijt kunt, vind ik mooi.” Na de Lagere Tuinbouwschool en ervaring in andere bloemenzaken pakte ze de kans op een eigen winkel maar wat graag op. “Dat geeft me helemaal alle vrijheid om echt te doen wat ik leuk vind. Dat is die mooie bos bloemen of plant die bij je thuis op tafel staat; daar word je toch blij van! Klanten zeggen wel eens dat ze kunnen zien dat een boeket van mij komt; dat is leuk om te horen.”

De pluktuin van Dronten

Of je nu een kant-en-klaar boeket zoekt voor elke gelegenheid, of zelf iets wilt samenstellen, het kan allemaal bij Bloeiend Dronten “Alle soorten verkopen we ook los”, vertelt Jessica. “Eigenlijk zijn we een soort pluktuin, met voor elk wat wils, en voor een prima prijs. Wij maken er een mooi boeket van en verpakken het fraai voor je.”

Van allium-bollen tot franjetulpen

De winkel probeert zoveel mogelijk seizoensgebonden bloemen aan te bieden. Jessica’s favorieten zijn toch wel de bijzondere bloemen, zoals de alliumsoorten en de sneeuwballen, of de lange Franse tulp met de dubbele kroon en de franjetulp met de rafelige rand. “Dat zijn bloemen die je lang niet overal vindt, maar wel erg mooi zijn en nog eens langs staan.”

Bloeiend Dronten
De Reling 3

 Meer weten en zien? check www.instagram.com/bloeienddronten/?hl=nl of www.facebook.com/bloeienddronten/