Pop-up store voor Oekraïne levert al €10.000 op

18 maart 2022

Goed nieuws! Sinds de opening op 11 maart jl. van de nieuwe pop-up store (naast de Action) in SuyderSee, is hier al €10.000 binnengehaald. Dat bedrag wordt via het Dronter bedrijf Roos-KCB Holland volledig besteed aan medische hulpmiddelen voor Oekraïne. 

Wat houdt de actie in?

Voorzitter Karin Priem van de winkeliersvereniging: “Toen de noodsituatie uitbrak, ontstonden er diverse initiatieven in Dronten. Wij hebben toen als bestuur bedacht om deze pop-up store te openen in dit leegstaande pand. Alle goederen die onze vrijwilligers hier verkopen, zijn belangeloos beschikbaar gesteld door lokale winkeliers in SuyderSee en ondernemers elders in de gemeente. Dat betekent dat je van alles bij ons vindt, van kleding, woonaccessoires en producten en levensmiddelen van (zorg)boerderijen tot diervoeders en gereedschappen. Alle opbrengsten doneren we aan de actie RoosvoorOekraïne die door het Dronter bedrijf Roos-KBC Holland is opgezet.”

Waar gaat het geld naartoe?

Mariëlle Baars van Roos-KBC Holland: “We zijn ontzettend blij met deze bijdrage. Daar kopen we medische apparatuur en First Aid-kits voor, ten behoeve ziekenhuizen en gewonde militairen in Oekraïne. Omdat we daar al jarenlang houtsoorten importeren voor onze barbecueproducten, hebben we goede contacten opgebouwd. Zij vroegen ons in het begin vooral om hulpmateriaal, zoals levensmiddelen en slaapzakken. Nu is de behoefte aan medische apparatuur erg groot. Via ons transportnetwerk bereiken we de juiste plekken ook echt.”

Hoe beleef je dit als voorzitter?

Karin: “Het is een mooie brede samenwerking met korte lijnen van vele Dronter ondernemers, vrijwilligers en natuurlijk alle consumenten, om zo bij te dragen aan dit belangrijke doel. Het is voor mij als voorzitter een prachtig eerste project met veel bevlogen mensen; dat geeft een goed gevoel. Tegelijk is het een goede basis voor verdere samenwerking!”