Snuif met Anemoon het voorjaar op

24 januari 2020

Wat te doen, nu de kerstboom de deur uit is? Het team van bloemenspeciaalzaak Anemoon weet raad. Medewerkers Yvonne en Nikki nemen ons mee in hun groene en fleurige wereld. Je ruikt het voorjaar al bijna!

Moraal voor dit voorjaar: veel groen en het liefst niet te gestileerd alles in twee- of drietallen plaatsen. Grote vaste planten, zoals de Fatsia (vingerplant) en Monstera (gatenplant) zijn het helemaal. Maar ook lekker lange hangplanten, zoals het Chinees lantaarnplantje, mogen weer. “Het lijkt allemaal wel een beetje retro”, blikt Nikki terug. “Doe vooral wat bij jou past.”

Groen geeft zuurstof, sfeer en contrast

“Mensen willen graag planten of bloemen in huis”, weet Yvonne. “Het geeft je huis weer zuurstof. En omdat veel woningen en bedrijven een strakke inrichting kennen, contrasteert groen natuurlijk heel mooi met een betonlook of industriële vormgeving. Het geeft een huiselijke sfeer.”

Lente- en droogbloemen zijn gewild

“En op bloemengebied zie je naast de tulpen en narcissen, blauwe druifjes, ranonkels en hyacinten ook de droogbloemenboeketten in populariteit groeien”, vult Niki aan. “Maar natuurlijk blijven de snijbloemen, gemengde (veld)boeketten en mooie bloesemtakken altijd gewild. In combinatie met bijvoorbeeld ons bolvormige handgeschilderde glaswerk van Doortje IJpelaar heb je dan echt iets bijzonders in huis.”

Tips van Yvonne en Nikki van Anemoon:

  • geef je planten niet te veel water; veel groene en vetplanten kunnen best een tijdje zonder.
  • als je dan toch water geeft, niet te koud, maar altijd lauw water.
  • houd rekening met de plaats in je huis; planten en bloemen zijn vaak erg gevoelig voor te veel of te weinig licht, te hoge of te lage temperatuur, tocht, rook en fruit.

Meer weten over de plek voor en onderhoud van je planten en bloemen?

De adviseurs van Anemoon geven graag advies aan klanten. Of het nu voor een passende bloem of plant is, voor het onderhoud van de flora in je woning, of voor de styling van je interieur met groen.
En zin om zelf aan de slag te gaan? Houd de site en Facebookpagina van Anemoon in de gaten, voor leuke en creatieve workshops in het voorjaar.

www.anemoon.nl
Het Ruim 39