Shake de lekkerste cocktail & mocktail

11 juli 2022

Als je echt een lekker vakantiegevoel naar boven wilt halen deze zomer, nip je op je terrasstoel van een frisse cocktail. Zelfgemaakt of kant-en-klaar, met of zonder alcohol (mocktail). Bij Gall & Gall in SuyderSee kan je er een shaker en cocktailglazen voor sparen. Dat klinkt goed!

Een cocktail is een combinatie van minimaal drie ingrediënten, waaronder twee dranken waarvan er één alcoholhoudend is. Zonder alcohol heet het een mocktail (mock is Engels voor nep). Maar dat vooroordeel wuift Jack Hansen van de Dronter slijter weg: “Een jaar geleden hadden we nog maar één schap met non-alcoholische dranken, nu al een hele kast, waaronder gin, whisky, rum en limoncello. Het wordt steeds populairder. Of je nu niet van alcohol houdt, het niet mag drinken of zwanger bent, dan heb je ook genoeg keuze bij ons. En je geniet met volle teugen van de beleving.”

Shake – voor een zwoele zomer 

Want volgens Hansen is de cocktail deze zomer – naast de rosé – de drank to drink. Met klinkende namen als Sex on the beach, Old Fashioned, Margarita, Dark ‘n stormy en Pornstar Martini wordt de zomer alleen maar zwoeler. “Het zit in de naam, maar de combinatie van smaken maakt de cocktail een populaire mix”, vertelt Hansen. “En je kunt elke combinatie krachtiger maken met meer alcohol, of milder met meer ijs.” Blijvende klassiekers zijn nog steeds de Gin-tonic, Aperol Spritz en Limoncello-likeur met limoen- of sinaasappelschijf. “Het roept bij veel klanten een stukje vakantiebeleving op.”

Schenk – voor een ultieme beleving

Je vindt ook kant-en-klare flessen met cocktails bij Gall & Gall, maar het helemaal zelf samenstellen en doen is wel zo leuk, vindt Hansen. “Zelf heb ik de vriezer vol liggen met verschillende fruitstukjes, van de jeneverbes, framboos tot blauwe bes en mandarijn. Alles kan. Die mix ik vervolgens met mijn favoriete gin, tonic en kaneelstokje mee in de shaker die je bij ons kunt sparen. Heerlijk!” Voor elke (on)geoefende cocktailliefhebber heeft Gall & Gall een doe-het-zelf-shake-pakket. Natuurlijk met bijpassende glazen om de beleving optimaal te maken. 

Drink – voor de lekkerste smaak

Jack Hansen heeft nog een tip voor de zoektocht naar je favoriete smaak: “Bestel eens een alcoholvrije cocktail op een terras en kijk wat je lekker vindt. En mocht je bij ons een fles kopen en deze voldoet niet aan je verwachtingen, breng ‘m dan terug. Dan krijg je gewoon je geld terug, of je kunt een andere fles proberen die beter bij je smaak past. Natuurlijk moet de fles al niet half leeg zijn ;)”