Snoepen, smullen en volop smaak bij Bakkerij Prins

15 december 2021

Bij het kerstontbijt en -diner horen stollen, staven en kransen van de bakker. Giny Stevens van Bakkerij Prins aan De Kiel neemt ons mee in de wereld aan en van delicatessen; want er is zoveel meer te proeven en te genieten.

Wat is dat toch met die stollen?

“Kerstmis is een feest vol tradities. Dus ook nu weer vragen veel mensen naar kerstbrood en kerststollen, zoals onze mooi gevulde Weihnachtstoll. Het staat mooi op tafel, met al die lekkere verse krenten, rozijnen, noten en amandelspijs, en natuurlijk die winterse poeder erop. En juist echte roomboter en zuivere amandelspijs geeft die volle smaak.”

Wat doen we bij de koffie?

“Dan kun je kiezen voor zoete chocolaatjes, smeltende schuimpjes, of gezellige kerstkoekjes. En we hebben onze rode en groene kersttaarten gevuld met chipolata respectievelijk slagroom. Heb je zin in iets warmers, zet dan je tanden in een mooie kerstkrans of -staaf, gevuld met spijs en besprenkeld met amandelschaafsel.”

En het toetje?

“We hebben mooie desserts in de vorm van een chipolatapudding. Voor de liefhebbers is er een profiteroles taart, ofwel een soesjeslagroomtoren. Maar ook lekker is een tulbandcake; we hebben een versie met vruchtjes en een smeuïge met amandelspijs. Voor elke smaak is er wel wat lekkers. Wij wensen je fijne en smakelijke dagen!”