‘Thuis uit eten’ met Keurslager Klaver

18 december 2018

Het zijn lange dagen deze weken voor Kerst voor Keurslager Klaver. Zelf beent eigenaar Klaas de Wal tussen 4.00 en 22.00 uur heen en weer tussen bestellingen opnemen en het klaarmaken van de vele mooie stukken vlees en all-in-pakketten. “Maar eigenlijk zijn het ook de mooiste weken om mee te maken.”

Samen met z’n Dronter team van twaalf personen is De Wal ook nog genomineerd als Detaillist van het Jaar in de gemeente Dronten. Een mooie bekroning, vindt de ondernemer die de zaak in 2010 overnam. “Op 5 januari horen we wie de winnaar is. Onze pluspunten? We werken met mooie producten, veel uit de regio. Onze medewerkers weten waar het vlees vandaan komt en wat er goed aan is. We verkopen goed en gezond vlees, zonder te veel zout en andere toevoegingen.”

Het gemak van ‘thuis uit eten’

“En we leveren producten waar de klant mee overweg kan, we springen op trends in”, vertelt Klaas de Wal, die zowel aan particulieren als via de cateringservice aan bedrijven levert. “Eigenlijk wil de consument het liefst ‘thuis lekker uit eten’, of het nu om een mooie entrecote of rollade gaat, of om tapashapjes en de smulsteen. En met onze kant-en-klare ovengerechten hoef je zelf echt niet heel lang in de keuken te staan.”

Lekker buiten of binnen om tafel

Vlees en de daarbij lekkere bijpassende vis-, kip- of vleessalades levert Klaver allemaal aan uit eigen keuken. “Dat geldt ook voor onze ragout en soepen die we zelf maken, zoals onze fijne champignon-roomsoep.” Een nieuwe smaaksensatie is het dry age-vlees, lekker gedroogd vlees, waarbij je de smaak nog beter proeft. Trends die de Keurslager ziet, zijn de barbecue op locatie en de smoker. “Lekker buiten vlees braden is gezellig, net zoals ook gourmetten weer aantrekt. Mensen willen samen lekker aan tafel eten en drinken.”