Wel postzegels, geen boeken bij Bruna

22 februari 2021

Het zijn verwarrende tijden voor winkeliers én voor klanten, zo blijkt uit de beleving van Ronald Derks, franchisenemer van de Bruna-vestiging in stadscentrum SuyderSee. “Je mag wel door de winkel lopen naar de ING-servicebalie, maar niet een boekje meenemen.”

“Het voelt soms alsof je je klantvriendelijkheid loslaat, als iemand in de winkel toch even zoekt naar een boek of wenskaart”, vertelt Ronald. “Als klant mag je hier wel pinnen, een postzegel kopen, de postbus legen of een pakket afleveren, maar niet shoppen. Ik riskeer dan een boete van €4.000,-. Dan moet ik de klant vragen of diegene de bestelling wil doen via Facebook of WhatsApp, en dat je volgens de regels pas na vier uur de bestelling weer op kunt halen. Dat is wel eens frustrerend.”

“We waren een gezonde zaak”

Vooral naar kookboeken, actiesokken, knuffels en puzzels was volgens Ronald de afgelopen weken nog wel enige vraag, maar de tijdschriften bijvoorbeeld zijn tijdelijk helemaal uit de handel. De click&collect-mogelijkheid maakte vervolgens ook amper verschil. “Natuurlijk, trouwe klanten bestellen online of telefonisch nog wel iets, maar per saldo is de omzet de laatste maanden slechts 20% van de normale verkoop. Dat is des te jammer, omdat we een gezonde zaak waren die goed bezig was. We waren in 2019 zelfs de beste Bruna-vestiging van Nederland.”

Wakker liggen van de onzekerheid

De vier invalkrachten zijn twee maanden geleden al afgebeld; nu zijn bij Bruna Dronten nog zes medewerkers actief. Maar het blijft voor de Dronter ondernemer een uitdaging om het verlies te beperken. “We hebben het contact met de klanten proberen te onderhouden door veel op Facebook en Instagram te posten. ’s Avonds is het dan weer fijn om thuis in alle rust met mijn partner de bestellingen te verwerken, maar ’s nachts lig ik wel eens wakker van de onzekerheid.”

“Wij en de klanten missen elkaar”

Ronald had gehoopt op 2 maart weer open te mogen, tegelijk met het verbouwde ING-servicepunt. “Vorig jaar maart/april hebben we ook met een stoplicht en een beperkt aantal mensen onze klanten in alle ruimte kunnen laten winkelen. Dat zou nu echt weer kunnen, net zoals je wel bij de supermarkten en drogisten ziet. Want niet alleen wij missen de klant, ook veel klanten missen ons en het even gezellig neuzen tussen de boeken. Het lijkt me heerlijk om straks weer de nieuwste Lucinda Riley te kunnen verkopen in de winkel.”

Verbouwd ING-servicepunt open op 2 maart

Het ING-servicepunt wordt momenteel verbouwd en is dus tijdelijk gesloten. Vanaf 2 maart kun je zowel als klant van ING, Rabobank en ABN-Amro contant geld opnemen en storten bij de nieuwe gele Geldmaat.