Wereldwinkel Dronten wordt weer als nieuw!

21 februari 2020

Komende week vrijdagmiddag 28 februari om 16.00 uur mag burgemeester Gebben de vernieuwde Wereldwinkel Dronten aan Het Ruim symbolisch openen. En let op, de eerste honderd klanten krijgen een leuk presentje!

De verbouwing was wel nodig, vindt voorzitter Wim Haverkort van de stichting met zo’n veertig vrijwilligers. We gebruiken deze winkelruimte sinds 2005, en al die tijd is er weinig veranderd aan de inrichting. Daarom hebben we nu een nieuwe houten vloer laten aanleggen, een nieuwe toonbank en stellingkasten laten plaatsen. En vanuit het oogpunt van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid hebben we alles laten verzorgen door Dronter partijen.”

Mooie en duurzame kwaliteitsproducten

De Wereldwinkel verkoopt kwaliteitsproducten, geproduceerd door kleine boeren en ateliers in Derde Wereldlanden. Van food – vooral koffie, thee en chocolade – tot duurzame producten, zoals Keepleaflunchzakjes. En er zijn de cadeauartikelen, zoals beeldhouw- en houtsnijwerken uit Bakino Faso en Mexico, handgemaakte kaarsen uit Zuid Afrika en Kazuri-sieraden uit Kenya. “We willen de lokale ondernemers daar een betere kans bieden om hun producten tegen een goede prijs af te zetten, zodat kinderen naar school kunnen gaan en de gezondheidszorg verbetert”, zegt Haverkort. “Steeds meer winkels leveren foodproducten. Misschien jammer voor ons, maar we vinden het alleen maar fijn voor de kansen van de producenten.”

Openingsactie

De eerste honderd klanten krijgen vanaf vrijdag 28 februari een klein, maar leuk presentje. Voor iedereen is er vrijdag 28 februari tot vrijdag 6 maart 10% korting op hun aankoop.

Ontstaan van Wereldwinkel Dronten

Het begon in 1971 met een kraam op de markt. Vervolgens heeft de winkel gezeten in een kamer in het RK-parochiehuis, een barak, het oude gemeentehuis, onder de boog van de oude Meerpaal en de oude ambulancegarage. Sinds 2005 zit ze in de huidige winkelruimte, gehuurd van De Meerpaal.