“Wij komen heel dicht bij de mensen“

24 april 2023

Deze week was het exact twintig jaar geleden dat Safya in stadscentrum SuyderSee haar prachtige winkel LinGerie opende. Een erkende speciaalzaak voor dames- en heren ondermode.

Al vrij snel na de start bleek dat ze met haar concept van topmerken én eerlijke persoonlijke aandacht een breed publiek trok. Zowel binnen Dronten als uit de wijde regio. Haar geheim? “Je komt heel dicht bij de mensen. Als je begrijpt wat dat met mensen doet, als je respect voor ze toont, weet je ook hoe daar mee om te gaan”, vertelt Safya. 

Alles draait om vertrouwen

Vertrouwen is volgens haar het sleutelwoord bij het adviseren van lingerie. Dat Safya en haar collega Brigitte daarin na twintig jaar nog steeds succesvol zijn, blijkt wel uit het feit dat de nieuwe generatie klanten het pad van hun moeders volgt. “We zagen ze als meisjes met hun moeder komen, nu komen ze nog steeds. Dat voelt als waardering.”     

Stabiele groep klanten

Ondernemen in de lingerie gaat volgens Safya niet vanzelf. De afgelopen twintig jaar heeft ze hoogtepunten gekend, maar zeker ook lastige perioden. Des te mooier is het om nu dankbaar stil te staan bij een stabiele en hechte groep klanten én leveranciers. Om die te bedanken voor het vertrouwen, trakteerde Safya alle klanten op hapjes en drankjes, was er een stylist in de zaak die gratis advies gaf en gaf ze leuke cadeautjes weg, waaronder acht prachtige setjes.