Zomervakantie? D-reizen inspireert!

17 januari 2023

Terwijl de koude winterse buien over ons land trekken, lijkt het al volop zomer bij D-reizen in stadscentrum SuyderSee. “Mensen zijn al volop bezig met hun zomervakantie. En die begint voor de eersten al in het late voorjaar. Ze willen er echt weer op uit”, merkt reisadviseur Dafne. 

Van all-inclusive tot een rondreis

Dafne en haar collega’s Nannette en Babet zien een grote variatie aan vakantie en reiswensen. Waar de een kiest voor een luxe all-inclusive verblijf in Turkije, gaat de ander voor een avontuurlijke rondreis door Tanzania. Maar ook de ‘traditionele’ bestemmingen binnen Europa blijven populair. “Mensen komen niet alleen maar voor het boeken van een reis, ze willen ook geïnspireerd worden”, vertelt ze. En ook al heb je een bestemming in gedachten, dat wil nog niet zeggen dat dat ‘m ook wordt. “Er zijn mensen die naar de Canarische Eilanden willen, maar uiteindelijk het vliegtuig op Curaçao laten landen.”

Vanuit heel de polder naar SuyderSee

Vaak wordt verondersteld dat een reisbureau overbodig is, vanwege het grote aanbod op internet. Mensen kunnen op de laptop zelf toch wel vergelijken, kiezen en boeken? D-reizen bewijst volgens Dafne het tegendeel. “Online vind je veel informatie, maar de mensen komen hier voor het advies en de service. Wij kunnen nét wat verder zoeken, maken prijsvergelijkingen en hebben direct inzicht in de beschikbaarheid.” En het grootste voordeel van een reisbureau? “Je loopt de deur uit en weet dat alles geregeld is” antwoordt Dafne. Omdat ze het enige reisbureau in de polder zijn, komen er ook geregeld mensen uit Lelystad, Emmeloord en zelfs Almere hun kant op. “We helpen jongeren met hun trip naar Blanes, maar ook 85+’ers die opzoek zijn naar een leuke groepsreis. En dat maakt mijn werk zo leuk” vertelt Dafne. 

“Ik heb zelfs het lintje doorgeknipt”

Door goed te luisteren naar de wensen van de klanten, weet Dafne altijd wel een mooie bestemming te vinden. Natuurlijk speelt haar jarenlange ervaring daarin een grote rol. Bijna twintig jaar werkt ze al bij D-reizen. “Ik heb zelfs het lintje doorgeknipt, bij de opening van de vestiging in stadscentrum SuyderSee. Het voelt echt als ‘mijn’ winkeltje.” 

Benieuwd naar een bestemming dat helemaal aansluit bij jouw wensen? Dafne, Nannette en Babet zien je graag aan Kop van het Ruim 89.

Foto: Dafne en Babet