Zuyver Juweliers creëert er iets mooiers van

2 augustus 2017

Of je nu geslaagd of jarig bent, of gaat trouwen: een mooie ring, horloge of ander sieraad wordt altijd gewaardeerd. Zuyver Juweliers maakt het op maat en daarmee nog persoonlijker, specialer en mooier. Zo’n cadeau valt altijd in de smaak.

Jeroen Vonk van Zuyver Juweliers aan Het Ruim in Dronten kan het weten. Hoewel 33 jaar jong, zit hij al tien jaar in het vak. Zijn ouders hebben elders een juwelierszaak en ook Jeroen viel met het volgen van de opleiding voor het vak. “Juist de verscheidenheid in materialen en producten en de hoeveelheid vakkennis vind ik het mooie van mijn werk.” Inmiddels is Zuyver specialist met bijvoorbeeld Zwitserse tophorloges van Oris of tijdloze sieraden van Ti Sento. Zit je smaak er niet bij, dan ook helpt Zuyver je graag om jouw persoonlijke sieraad te vinden.

Atelier in eigen huis

In 2007 kon Jeroen de zaak van Reuyl in Dronten overnemen en in 2014 volgde de vestiging in Harderwijk. Onder de nieuwe naam Zuyver werkt hij nu bijna een jaar. “De naam refereert aan een transparante manier van werken, maar ook aan het materiaal van onze kwaliteitsproducten.” De benaming sluit ook aan bij het atelier in Harderwijk, waar hun twee (goud)smeden ambachtelijk, maar op moderne wijze ringen op maat maken en sieraden versmeden of vermaken. “Het is vertrouwd en flexibel voor ons en voor de klant. Zo gebeurt het dat ik samen met de goudsmid en de klant de vraag bespreek. Een sieraad is voor velen emotie; daar gaan we zorgvuldig mee om.”

Zeg het met de aanzoeksring

Tien medewerkers telt Zuyver. “Onze kracht is de service. Ja, we hebben een webshop waar je de meeste van onze producten kunt vinden. Vervolgens heb ik het liefst dat de klant in de winkel komt om persoonlijk advies te krijgen. Welke kleur of materiaal bandje en wijzerplaat combineert het beste, of wat is de maat die bij je past. We personaliseren het product, zodat het echt iets van jou wordt.” Zo past Zuyver liefst 60% van de trouwringen aan qua dikte, bolling of materiaal. En dat geldt ook voor een nieuwe trend, die Jeroen waarneemt: “Je ziet steeds meer aanzoeksringen. Vaak met een diamant erop, dat zoveel zegt als: je bent de enige voor altijd voor me.”

Benieuwd naar de 7 Zuyverheden? Kijk eens binnen bij Zuyver op de site. www.zuyverjuweliers.nl